Aspire Global Slår Tillbaka Mot Konsumentombudsmannen

Elina Larsson - 04-10-2019

Aspire Global slåss mot KOSpeloperatören Aspire Global kom under eld av Konsumentombudsmannen (KO). Myndigheten har lämnat in en stämning mot AG Communications, ett dotterföretag till Aspire Global, och hävdar att de använt sig utav vilseledande reklam.

Marknadsföring har varit för nätcasinot Karamba, med erbjudanden för potentiella bonusar tillgängliga för spelarna. Enligt KO har marknadsföringen misslyckat att visa en stor del av erbjudandet, vilket gjort det till ett bete jämfört med en egentlig bonus.

Det såg ut att vara ett solklart fall, men det anklagade bolaget tar nu fajten till myndigheten. Ett uttalande har gjorts om att en motstämning lämnats in, vilket innebär att fallet är långt från över. Om något så verkar det snarare vara starten på en lång rättslig process.

Anklagelsen

KO gick långt för att göra det tydligt vad deras problem med marknadsföringskampanjen var. En titt på reklamen visar att man lovade en bonus på 2000 kronor, samt 100 gratisspinn. Det låter som en bra deal, men myndigheten håller inte med. Deras problem ligger med faktumet att viktiga detaljer har utelämnats.

För att få kontantbonusen och dessa spinns, måste spelaren först göra en insättning på 70,000. Det här är inte tydligt utan anges istället i liten och närmast otydlig text. Ytterligare så måste dessa spinns användas inom 1 dag eller gå förlorade och omsättningskravet för pengarna angavs inte heller, vilket anses oacceptabelt.

Vidare så angavs inte heller det nödvändiga meddelandet om att erbjudandet är för den som är över 18, vilket inte angavs tydligt.

Svaret

Det är inte första gången AG Communications fått problem. Sedan de fått sin licens i december 2018, har KO haft problem tre gånger med operatören. De två tidigare gångerna resulterade i kraftiga böter för AG Communications, och i förlängningen Aspire Global.

Oavsett så svarade VD av Global Aspire, Tsachi Maimon, på anklagelserna. Han förklarade att myndigheten misstolkat lagarna och att motstämningen skulle göra det klart, en gång för alla. Även om ingen ny information getts ut, eller detaljer gällande misstolkningen, verkade Maimon väldigt självsäker i sina ord.

Den svenska spelindustrin kommer garanterat se på med intresse.