Microgaming Poker Network Stängs Ned 2020

Elina Larsson - 26-09-2019

MPN stänger dörrarna 2020 Efter mer än 16 år av att erbjuda Texas Hold’em och andra populära varianter online, kommer Microgaming Poker Network (MPN) att stängas ned. Enligt leverantören kommer nätverket att släckas ned under det andra eller tredje kvartalet 2020.

Leverantörens VD för Poker, Alex Scott, säger att driften kommer att fortsätta som vanligt tills stängningen, och han betonade att svenska spelare inte behöver oroa sig för sina pengar. I ett uttalande förklarade Scott att alla rummen i nätverket är finansiellt stabila. Han tillade att beslutet att stänga ned nätverket är ett strategiskt beslut och att det togs efter en period av utförliga genomgångar och konsultationer.

En Ny Strategi

Det är ingen hemlighet att spelindustrin i allmänhet har sett relativt tråkiga Pokersiffror i ett par år. Uppgångarna som kännetecknade tidigt 2000-tal är över och effekten känns igenom hela industrin.

Utöver dialoger med personal runt om i världen så har leverantören också tagit in konsulter och branschexperter. Genomgången av sitt Pokerutbud resulterade i en helt ny strategi; en där nätverksmodellen är helt onödig. Enligt VDn kommer nedstängningen att hanteras med värdighet då leverantören vill att spelarna har positiva minnen av nätverket.

Ingen Omedelbar Ändring

Scott sa att spelarna inte kommer att se några förändringar med MPN förens den nya strategin är implementerad nästa år. Det här innebär att saker fortsätter som planerat.

Spelare kan fortfarande fortsätta delta i live spel, kontantspel, och schemalagda turneringar som Universal Championship of Poker. Pågående kampanjer samt de som är planerade att pågå mellan nu och nätverkets nedstängning kommer också att fortsätta. Battle of Malta-turneringen, som kommer att erbjuda sitt andra garanterade pris på €1 miljoner, kommer också ske.

Scott tillade att spelarnas balans i rummen är säkra. Han förklarar att pengarna kommer att hållas separat från driftsfonder och att spelare kan ta ut sina pengar när de vill.

Spelare behöver inte heller hitta ett nytt online hem för att spela kortspel. Även om Microgaming stänger ned nätverket som lanserades 2003, kommer rummen vara fortsatt öppna. Scott förklarade att varje rum bekräftat att de kommer hitta andra leverantörer för att driva spelen.

Gällande den planerade nedstängningen så sa leverantörens VD John Coleman att MPN-personal, samt väsentliga resurser, kommer att omfördelas. Han tillade att flytten kommer att hjälpa leverantören att fortsätta att realisera sin vision om att leverera underhållande och förstklassig spelunderhållning.