SBTech Ordnar Strategiska Avtal

Elina Larsson - 19-09-2019

SBTech skriver på avtal med Svenska Spel Det är en bra tid för SBTech. Skaparna av den förstklassiga sportsbokteknologin har skrivit under tre stora distributionsavtal det här året i välreglerade marknader över hela världen. De senaste två har varit för den europeiska marknaden och det första stora avtalet för året var på den amerikanska marknaden. Det har blivit ett år av strategisk planering som bör leda till att företaget inom spelteknik växer ordentligt i de nästkommande åren gällande sin räckvidd.

SBTech började året genom att få igenom ett distributionsavtal med Oregon State Lottery. Utvecklarna kommer att förse den amerikanska operatören med mobil- och live- sportsbettingteknologi. Sedan i juli så meddelade SBTech att de hade blivit partners med Veikkaus. Det här var en storvinst då Veikkaus är den enda lagliga operatören i Finland, med över 3000 operationer i landet. SBTech ska förse deras sportboksplattform till den finska operatören och ordna det här över hela nätverket.

Avtalet med Svenska Spel

Det är tre vinster i rad med meddelandet om det senaste avtalet med Svenska Spel. Det här är den statligt ägda operatören för Sverige och har ordentlig räckvidd i landet. SBTech kommer också att förse dem med deras sportsboksplattform, som kommer att lanseras över Svenska Spels mobil- och onlinekanaler, samt deras detaljhandelsoperationer.

Enligt ett uttalande av Andre Cochrane, Utvecklingschef hos SBTech, gick avtalet igenom efter en rigorös urvalsprocess. Företaget blev noggrant granskat av den svenska operatören innan de tilldelades kontraktet med Svenska Spel Sport och Casino AB. Cochrane fortsatte med att säga att SBTech är väldigt stolta över det senaste partnerskapet. De kommer att integrera deras ledande teknologi med ett av de största spelbolagen för att skapa en utmärkt sportsbettingupplevelse för spelare.

Erbjudande för Uppköp

SBTech har definitivt skapat vågor i världen av sportsbetting och online spel. Dessa tre imponerande avtal på ett år har också skapat en hel del intresse i teknikutvecklarna och deras innehåll. Det har även lett till ett erbjudande för uppköp av DraftKings, en ledande sportsbettingoperatör.

Ännu har ingenting bekräftats, men källor på insidan säger att de två företagen är i långt gångna samtal. Med så många avtal med första stegs Lotteriföretag, kan förvärvspriset bli ganska rejält för DraftKings. Det sägs att priset kan vara allt mellan 300 och 600 miljoner dollar så som saker ser ut just nu.